top of page
  • Writer's picturejordi ciurana

el jardí aterra al mercat de les flors


els propers 13, 14 i 15 d'octubre em podreu trobar a l'espectacle de dansa-teatre el jardí, de la cia. la taimada, amb qui ja vaig treballar l'any 2015 a el octavo día (antic teatre).


entrades aquí .


sobre l'espectacle:

un jardí només apareix quan es cuida, es rega i es poda. un jardí només apareix quan es planten i es tramen amb veritable amor, els cossos, l’espai, la llum i l’ombra.

aquesta creació forma part de la trilogia the garden, inspirada en el jardí de les delícies d’el bosco, i amb la qual la taimada incideix amb devoció en mostrar una humanitat fràgil, trencada i orgullosa que no necessita dissimular les seves capacitats, ni les seves faltes, ni la seva necessitat omnívora i perpètua d’amor. una recerca visual i conceptual que posa el focus en la diversitat, on un grup de més de 30 persones encarna un paisatge immaterial i viu. formulen, amb la suma de les seves singularitats, un jardí humà que immola el cos al plaer d’estimar, al plaer de ser la carn dins del jardí, dins de l’edèn perdut, dins del verd del món. un jardí que mostra una humanitat complexa però absolutament viva.

la taimada és una companyia de dansa i nous formats escenogràfics sobre l’expressió del cos i el moviment, dirigida per olga álvarez -guanyadora del premi a la trajectòria dels premis dansacat 2022- i jordi cabestany. el seu ideari i la seva obra parteixen d ’un lloc ombrívol de delicada simplicitat; la vulnerabilitat humana, perseguint i presentant dos conceptes tant oposats com propers: la fragilitat i la bellesa. a partir de 2014, en l’imaginari de la taimada existeix una recerca constant d’imatges, concentrant el cos i l’espai escènic com un tot orgànic, per construir mons onírics i simbòlics que parlen de les llums i les ombres de la naturalesa humana.

aquest espectacle ha estat concebut i creat al llarg de quatre anys mitjançant diversos tallers de moviment i d’investigació on, en total, han participat més de 150 persones amb diversitats motrius. totes elles, així com la direcció artística de l’espectacle, participen d’aquest projecte de forma no remunerada. des de la taimada, agraïm profundament la implicació de totes les persones que participen activament a l’escenari així com les que ens han acompanyat al llarg del procés, superant l’impàs exasperant de la pandèmia gràcies a la seva passió, entrega i ganes de superació, per encarnar aquest jardí.

escolta el podcast amb l'entrevista a la directora:bottom of page