• jordi ciurana

el meu primer shakespeare

aquesta temporada teatral es presenta ben interessant! de moment ja us puc anunciar que el 23 d'octubre estreno la reposició del hamlet de w. shakespeare que la companyia projecte ingenu va estrenar a la sala àtrium l'any 2014 i que enguany es podrà veure dins la programació del teatre akadèmia de barcelona.


hi serem dues setmanes (23 oct - 3 nov) i les entrades ja són a la venda! també podeu adquirir un abonament per veure les tres funcions.


la reestrena forma part d'un projecte anomenat #5anysi3shakespeares que proposa revisar els tres muntatges d'obres de l'autor anglès que ha fet la companyia: hamlet, romeu i julieta i vaig ser pròsper -inspirat en la tempesta.


per qui no sàpiga de què va...


hamlet forma part de la història, no només literària, sinó també social i universal. hamlet ha esdevingut un mite en la societat occidental i, com a tal, les seves múltiples facetes ens parlen de cadascun dels enigmes de la personalitat de l’ésser humà. la moral i la tradició es qüestiona davant la injustícia i els complots del poder. una obra rabiosament actual. la revisió de l’obra de william shakespeare ens permet entrar en els grans temes de la humanitat al llarg de la història i sobretot actuals: l’amor, la traïció, la societat versus la intimitat, l’art, la política, la gelosia, l’enveja, la família, la monarquia, els rols de gènere, l’educació, la guerra, el més enllà, la fe, etc. hamlet som nosaltres en les fases d’adolescència, de vida adulta, de maduració i finalment de mort. la gran qüestió de la vida i la mort segueix sent en totes les nostres etapes: ser o no ser, aquest és el dilema.


foto de família de la presentació de la temporada 19/20 del teatre akadèmia